Skip to content

Wijkinspectie-Team Hillesluis

Wekelijks lopen 2 teams door alle straten in Hillesluis en controleren de buitenruimte op schoon en heel. Door middel van de BuitenBeter-app worden met mobiele telefoons foto’s gemaakt en meteen via internet opgestuurd naar het 010 systeem van de Gemeente.  Vervolgens krijgt het team een mail ter bevestiging terug.  Wekelijks zijn er  ongeveer 40 meldingen.

De jongeren leren ze op een ‘andere manier’ naar de wijk te kijken en de wijk blijft beter schoon en heel.

De meldingen worden niet altijd direct opgelost door de gemeentelijke diensten. Daarom wordt er wekelijks ook een controleronde gelopen en wanneer niet binnen de afgesproken norm de melding opgelost is dan wordt de dienst per mail aangeschreven.

Graffity is lastiger op te lossen omdat eerst de eigenaar van het pand opgespoord moet worden. Gemeente en woningcorporaties lossen dit meestal snel op. Particulieren hebben hier meer moeite mee.  Wijkinspecties, het lijkt eenvoudig maar er komt qua organisatie en afhandeling veel meer bij kijken!  Hieronder het team dat een speciale grafitty- schouw in Bloemhof heeft uitgevoerd in het kader van de week Veilig op 7 oktober.

wijkinspectie

No comments yet

Comments are closed.