Skip to content

Posts from the ‘in het nieuws’ Category

Wijkinspectie-Team Hillesluis

Wekelijks lopen 2 teams door alle straten in Hillesluis en controleren de buitenruimte op schoon en heel. Door middel van de BuitenBeter-app worden met mobiele telefoons foto’s gemaakt en meteen via internet opgestuurd naar het 010 systeem van de Gemeente.  Vervolgens krijgt het team een mail ter bevestiging terug.  Wekelijks zijn er  ongeveer 40 meldingen.

De jongeren leren ze op een ‘andere manier’ naar de wijk te kijken en de wijk blijft beter schoon en heel.

De meldingen worden niet altijd direct opgelost door de gemeentelijke diensten. Daarom wordt er wekelijks ook een controleronde gelopen en wanneer niet binnen de afgesproken norm de melding opgelost is dan wordt de dienst per mail aangeschreven.

Graffity is lastiger op te lossen omdat eerst de eigenaar van het pand opgespoord moet worden. Gemeente en woningcorporaties lossen dit meestal snel op. Particulieren hebben hier meer moeite mee.  Wijkinspecties, het lijkt eenvoudig maar er komt qua organisatie en afhandeling veel meer bij kijken!  Hieronder het team dat een speciale grafitty- schouw in Bloemhof heeft uitgevoerd in het kader van de week Veilig op 7 oktober.

wijkinspectie

Kapper Amir verhuist

Kapper AMIR verhuist van de Slaghekstraat naar de Putsestraat. Jongeren van College hebben het toekomstige pand van AMIR opgeknapt: Wanden strak gemaakt en structuurverf erop. Vloer ge-egaliseerd en nieuw parket gelegd. Ondanks de hitte en de Ramadan kon Amir  op tijd starten in zijn nieuwe zaak !

AMIR2AMIR1

Mariniers bootcamp 2013

Het is weer bij zover! 21 oktober 2013 gaan 12 jongeren uit Hillesluis en Bloemhof samen met de Mariniers van de Van Gent Kazerne op een 4 daagse bootcamp naar Budel.

Een unieke ervaring met de echte mariniers.  Jongeren leren samenwerken, samen problemen op te lossen, elkaar te helpen. In de aanloop van deze Bootcamp werken de jongeren samen aan hun conditie. Dit keer zullen 4 buddies, jongeren die al een keer meegeweest zijn, de ‘nieuwe’ jongeren tijdens het kamp begeleiden.

Een indruk van deze unieke belevenis vind je op volgende link:  http://www.youtube.com/watch?v=NnGDwPZx7Yo&feature=youtu.be

 

project hillesluis 089project+hillesluis+137

 

Eervolle vermelding Hein Roethofprijs

Maandag 31 oktober jl. werd in de Nieuwe Kerk in Den Haag de Hein Roethofprijs uitgereikt. College Hillesluis kreeg van de jury een eervolle vermelding uitgereikt, een aansporing om door te gaan en volgend jaar mee te dingen met de hoofdprijs.

Read more

Toekomst bouwt aan toekomst

Regionale krant de Echo schonk onlangs aandacht aan College Hillesluis. In dit artikel wordt kort ingegaan op de achtergrond van College Hillesluis. Daarnaast een kort stuk over de marinierstraining en inbreng van onze groepsleider Karim Ahansas.

Read more