Skip to content

Posts from the ‘Uncategorized’ Category

Feijenoord en Delfshaven organiseren Mariniersmissie 2014

29 september 2014 is het zover! Dan gaan 6 jongens uit Delfshaven en 6 jongens uit Feijenoord samen met de Mariniers op een 4-daagse missie in Oosterwijk.

Meer info op www.college-delfshaven.nl en www.college-feijenoord.nl.

mariniersbivak

MIDSUMMERNIGHTS 2013!

Tijdens de Ramadan afgelopen zomer heeft College Hillesluis 12 filmavonden georganiseerd in de voormalige van Zetten Fabriek. De films begonnen na zonsondergang pas om 23.00  uur tot na middernacht. Door de warmte was de opkomst lager dan verwacht maar de 12 jongeren die hierbij betrokken waren hebben alles goed georganiseerd.  Met dank aan speeltuin Odilia voor hun medewerking!

 

Southern Callenge 2012.

In oktober 2012 was het weer zo ver.  Na een zware selectiemiddag gingen op 15 oktober 12 jongeren me op een 4 daagse bivak met de Mariniers van de van Gent-Kazerne naar Budel (Brabant)

Na 4 dagen komen ze weer terug in de wijk; moe, trots en een mooie ervaring rijker!

Een indruk van deze unieke belevenis vind je op volgende link:  http://www.youtube.com/watch?v=NnGDwPZx7Yo&feature=youtu.be

 

Van rokerige ruimte tot op hip kantoor

Vandaag was het zover: de oplevering van Slaghekstraat 140. Een flink renovatieproject waar deelnemers van College Hillesluis veel bloed, zweet en tranen in hebben gestoken de afgelopen maanden. We begonnen als rookies op het gebied van bouwen, maar samen met bewoners, experts en andere stuurlui is het pand omgetoverd tot hip kantoor. Onze deelnemers ontpopten zich tot meesterschilders, deskundige laminaatleggers en metalstutbouwers. Inmiddels is het pand in volle tevredenheid in gebruik. Hieronder volgt een fotoimpressie van de beginstituatie, de bouw en het resultaat. Read more

Jongeren verbeteren zelf hun eigen wijk

Dagblad Metro schonk onlangs aandacht aan College Hillesluis. Met een voorpaginafoto van Karim in actie en een artikel verderop in het blad was College Hillesluis door heel Rotterdam te zien. Hieronder het artikel zoals gepubliceerd in de krant (geschreven door Jelle van de Kamp, foto door Vincent van Dordrecht).

Read more